sâmbătă, 24 martie 2012

Lux – Anna Godbersen (Lux #1) [Recenzie]

Aceasta carte a fost un cadou din partea mamei mele , inca o davada de cat de bine ma cunoaste mama .
Mi-a placut la nebunie cartea! Ador cartile Annei Godbersen ,este o scritoare foarte talentata , iar povestile ei sunt mereu originale si profunde , pur si simplu de neuitat .
Romanul ilustreaza viata a patru fete , pe cat de diferite , pe atat de fermecatoare . Elizabeth Holland este favorita inaltei societati din New York (anul 1899) atragand mereu atentia prin frumusetea , gratia si comportamentul ei impecabil . Dar ea are un secret care ii poate distruge reputatia : este indragostita de grajdarul familiei sale , Will. Atunci cand familia ei este pe punctul de a-si pierede averea , ea se vede nevoita sa se casatoreasca su Henry Schoonmaker , penrtu care nu nutreste nici un fel de sentiment.
Prietena cea mai buna a lui Elizabeth , Penelope Hayes , este indragostita de Henry si va face orice pentru a-l avea doar pentru ea . Dar Henry Este indragostit de Diana Holland , sora mai mica a lui Elizabeth , care este la fel de frumoasa ca si sora ei dar care nu respecta regulile societatii asa cum ar trebui . Iar pentru ca lucrurile sa fie cu adevarat dramatice , Lina Broud , camerista lui Elizabeth , este de asemenea indragostita de grajdarul familiei Holland si , afland secretul lui Elizabeth , este pregatita s-o distruga pentru a-l avea pe Will doar pentru ea .
In continuare , Diana se intalneste cu Henry in secret ,desi stie ca povestea ei de dragoste nu poate avea un sfarsit fericit . Lina este concediata din casa familiei Holland si , dorind sa se razbune , ii impartaseste secretul fostei sale stapane lui Penelope , care vrea sa il foloseasca pentru a o impiedica pe Elizabeth sa se casatoreasca cu Henry . Dar cum poate Penelope sa o faca pe Elizabeth sa renunte la casatorie , fa a-si distruge sie insasi reputatia ? Si cat pot fi tinute secretele intr-un oras al barfei si al scandalului?
Daca nu ati citit cartea , puneti-o in capul listei voastre de cumparaturi , merita .
Nota: 10/10

3 comentarii:

  1. Sincer, nu am fost niciodata prea interesata de aceasta carte, dar ai descris-o atat de frumos incat m-ai facut sa-mi doresc sa o citesc. Sper sa reusesc, cat mai curand ^_^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca recenzia mea te-a facut sa ii dai o sansa; este o carte superba (si o serie superba)

      Ștergere
  2. Chiar m'ai facut sa vreau sa imi cumpar cartea. Din cate am citit fetele astea par sa aibe "rautate" tipic feminina :))

    RăspundețiȘtergere