vineri, 30 martie 2012

Carti




Buna tuturor! Am gasit aceste carti minunate si doresc sa le impartasesc cu voi. Ar fi minunat daca ar aparea si in Romania, dar probabil vor aparea dupa cativa ani buni.

Prima carte, care face parte dintr-o triologie este:

A Witch in Winter - Ruth Warburton


Anna Winterson nu stie ca este o vrajitoare, si probabil ca ar face misto de tine daca ai crede in magie. Dar dupa ce se muta intr-un oras mic din Winter , impreuna cu tatal ei, ea invata mai mult decat si-ar fi putut dori despre puterile pe care le poseda. Cand Anna il intalneste pe Seth, ea este lovita, si atunci cand il "vrajeste" sa o iubeasca, aceasta, involuntar, amplifica un confilct dintre doua clanuri vrajitoresti, si isi desparte propria inima in doua.
Ea vrea sa il iubeasca pe Seth, sa-l lase pe el sa o iubeasca - dar daca este magia cea care controleaza pasiunea lui, atunci Anna este la fel de monstruoasa ca acele clanuri vrajitoresti, care incearca sa isi foloseasca puterile pentru propria persoana, pentru propriul castig.
Atunci cand iubirea este incurcata in magie, cum poti fi sigur de ceea ce este real, si ceea ce nu este real?




A doua carte, m-a impresionat imediat dupa ce am citit descrierea:

Loss - Jackie Morse Kessler

Billy Ballard este un copil de 15 ani, de care toata lumea se ia, de la copii, pana la profesori. Dar lucrurile se schimba drastic, atunci cand Moartea ii spune lui Bill ca trebuie sa sustina ca este Pestilence, Calaretul Alb al Apocalipsei. Acum, inarmat cu un arc, care ii permite sa loveasca de la distanta, Billy isi biciuieste mentorii... si accidental, cauzeaza un focar de meningita. Ingrozit de actiunile sale, Billy implora Moartea sa ia inapoi arcul. Pentru ca acest lucru sa se intample, spune Moartea, Billy trebuie sa il gaseasca pe adevaratul Calaret Alb - care este pierdut in amintirile sale. In cautarea lui, Billy calatoreste prin viata Calaretului Alb: de la Frigia veche, in care omul numit Regele Mita, este de acord sa poarte coroana Calaretului Alb, pana la Padurea Sherwood, unde Pestilence isi da seama cum sa pacaleasca Moartea; de la docurile Alexandriei, unde cutii de carton, umplute cu cereale infestate sunt ambalate pe o nava, care va transporta ciuma, pana la Cruciada Copiilor in Franta - tot drumul la ceea ce ar putea fi sfarsitul lumii. Cand Billy gaseste in cele din urma Calaretul Alb, adolescentul convinge omul sa se intoarca in lumea reala.
Dar cum, nebunul Calaret, planuieste sa elibereze ceva groaznic asupra omenirii- ceva care ar putea face Moartea Neagra arata ca o "vara-rece". Billy are o alegere: el poate trai viata lui si sa pretinda ca nu stie ce urmeaza, sau el se poate intrece cu Calaretul Alb pentru coroana sa. Are un adolescent luat la misto, puterea sa tina piept- si curajul de a salva lumea?

Urmatoarea carte, m-a cucerit inca de la coperta:


Miles from Ordinary - Carol Lynch Williams











Si ultima, dar nu cea din urma:

The Unbecoming of Mara Dyer - Michelle Hodkin

Mara nu crede ca viata poate deveni mai ciudata decat sa te trezesti intr-un spital fara sa-ti amintesti ce s-a intamplat si cum ai ajuns acolo . Dar se poate.
Ea crede ca se afla ceva (sau cineva) in spatele accidentului care i-a omorat prietenele , dar care pe ea a lasat-o nevatamata. Se afa .
Ea nu crede ca , dupa toate prin care a trecut , se poate indragosti din nou . Se insala .

3 comentarii:

  1. Copertile sunt foare reusite<3 ,A Witch in Winter si Miles from Ordinary mi'se par cele mai interesante..

    RăspundețiȘtergere
  2. Copertile, sunt intr-adevar minunate si toate sunt interesante in felul lor :)

    RăspundețiȘtergere