joi, 5 aprilie 2012

Interviu cu un autor #1 - Ruth Warburton

Am avut deosebita placere de a o contacta pe Ruth Warburton, autoarea cartii A Witch in Winter. Am postat primele doua capitole ale cartii, le puteti vedea la pagini. Sa nu mai pierdem timpul, si sa va ofer interviul :) Sunt foarte incantata ca a acceptat si sper sa va placa raspunsurile acesteia.



1.      Cum va simtiti, avand in vedere ca sunteti un simbol pentru adolescenti, dar nu numai?

Splendid – Nu ma consider un simbol, pentru nimic – Eu doar spun povesti. Sper ca oamenilor le place ceea ce scriu. Desigur, este incredibil de interesant si ma face foarte fericita ca oamenii se bucura  de “A Witch in Winter”.


2.     Care este cartea dumneavoastra favorita?

Nu pot alege o carte – am prea multe carti favorite, si depinde de ziua din saptamana, sau de starea de spirit in care ma aflu. Dar iubesc orice de Nancy Mitford, ploaie sau soare.


3.     Care este pacatul cel mai mare al oamenilor?

Nu stiu multe despre oameni in general, dar pacatul meu cel mai mare, este probabil, sarcasmul, sau trimiterea e-mailurilor lungi, plictisitoare.


4.     Este scrisul o pasiune, o profesie sau ceva mixt?

Ceva mixt, deocamdata. A fost cu siguranta o pasiune atunci cand am inceput, nu m-am asteptat sa fie chiar publicata, asa ca am facut-o pentru distractie. Acum, desigur, sunt concentrata cand scriu cartile. Trebuie sa respect lungimea si sa o prezint la o anumita data, si trebuie sa fiu mai profesionala in legatura cu acest lucru. Eu inca iubesc scrisul.


5.     Cand ati realizat pentru prima data, ca vreti sa deveniti o scriitoare?

Cand eram foarte mica – poate 6 sau 7 ani. I-am spus mamei ca vreau sa devin o scriitoare celebra, iar ea, foarte intelept a spus ca este o profesie grea si ca ar trebui sa imi fac, probabil, un job de zi de rezerva. A fost un sfat bun!


6.     Dintre toate limbile in care cartile dumneavoastra au fost traduse, care vi s-a parut cea mai ciudata?

Nu am vazut niciun exemplar tradus in alta limba, atata timp cat “A Witch in Winter” exista decat in engleza. Asa ca experienta ciudata este inca in asteptare!


7.     Cand ati scris prima carte si cati ani aveati?

Prima poveste, imi aduc aminte ca scriam atunci cand aveam aproximativ 7 ani. Era probabil doar o pagina sau doua. Primul lucru pe care ai putea sa o numesti cu adevarat CARTE, a fost atunci cand am avut 13 sau 14 ani. Am avut de scris o poveste creativa pentru scoala – am inceput sa scriu si nu m-am mai oprit.


8.    Ce va place sa faceti atunci cand nu scrieti?

Ador sa gatesc – in principal pentru ca iubesc sa mananc.

9.     Auziti de la cititorii dumneavostra mult? Ce fel de lucruri spun?

O multime de oameni au trimis e-mailuri pentru a spune „buna“, care este atat de distractiv. Imi place extrem de mult sa citesc ceea ce cititorii imi scriu. In principal, ei spun doar ca le-au placut cartile si spun cateva lucruri interesante despre propria lor persoana.  E-mailul meu favorit a fost de la o fata care a spus ca “A Witch in Winter” a fost prima carte pe care a reusit sa o citeasca singura, fara ajutor. Eu cred ca este o onoare incredibila – Sper ca in viitor va citi mai multe carti, dar m-am simtit atat de mandra ca prima carte a fost a mea.

10.Ce carti sau ce autori v-au influentat viata dumneavostra si scrisul?

Exista mii de carti care mi-au influentat viata – probabil fiecare pe care am citit-o, intr-un mic fel. Cartile care au influentat cel mai puternic  “A Witch in Winter” sunt cele foarte vechi – Beowulf, Le Morte D’Arthur, the Malleus Maleficarum. Am desenat foarte mult pe aceste carti, in timpul ceretarii si in timpul cautarii de inspiratie. Am folosit Beowulf, in mare parte pentru limbaj in “A Witch in Winter” – este scrisa in engleza veche, care este o limba dificila, dar daca poti obtine o traducere, este o poveste captivanta de vitejie si curaj.

Va multumesc pentru timpul acordat!
Iti multumesc ca m-ai intrebat :)

3 comentarii:

  1. frumos interviu! chiar imi place de ea! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place mult de ea. Am citit primele doua capitole. Geniala cartea, deja am comandat-o de pe bookdepository. Go Ruth!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte smechera tipa <3 Imi place cum gandeste si dabia astept sa apara cartea ei in romania. :D:D

    RăspundețiȘtergere