vineri, 6 aprilie 2012

Art Geeks and Prom Queens - Alyson Noel

        De cand am vazut aceasta carte pentru prima oara, titlul mi s-a parut foarte original si m-a facut sa vreau s-o citesc. Aveam asteptari mari de la ea si marturisesc ca mi le-a indeplinit pe toate. Romanul este simplu, usor si frumos, iar povestea este ca o gura de aer proaspat.
        Rio obisnuia sa fie o tocilara pasionata de fotografie, dar atunci cand se vede nevoita sa se mute impreuna cu parintii in Newport Beach, tanjeste dupa o schimbare: sa fie remarcata de Jas, baiatul dragut de la ora de fotografie si sa isi petreaca timpul cu Kristi, cea mai populara fata din liceu. Singura problema? Tabara de 'artisti' a lui Jas nu se intelege foarte bine cu tabara de 'populari' a lui Kristi.
         Renuntand la pasiunea pentru fotografie(si pentru Jas) pentru a fi populara, si imprietenindu-se cu Kristi, lucrurile bune incep sa curga de la sine: toti baietii din echipa de fotbal sunt indragostiti de Rio, toate fetele o admira sau o invidiaza, si este invitata la toate petrecerile.
Dar Kristi, asa zisa ei prietena, se intoarce impotriva ei atunci cand Rio devine mai populara decat ea. Dorind sa fure tot ce are Rio, Kristi este dispusa sa apeleze la toate mijloacele posibile - chiar daca asta i-ar putea distruge ei insesi reputatia......In final, Rio trebuie sa recunoasca in fata ei si in fata tuturor cine este ea defapt si cui ii apartine inima ei.
         Mi s-a parut o carte foarte sincera, care relateaza cu exactitate activitatiile adolescentilor din ziua de azi fara a ascunde  sau a cenzura nimic. Mi-a placut foarte tare relatia lui Rio cu parintii ei, in special cu mama ei cu care se certa si se impaca intr-un ritm ametitor.
         Cred ca o sa recitesc cartea cat mai curand posibil, mi-a placut foarte foarte tare.

Nota: 9/10

3 comentarii:

  1. Te invit la un nou concurs pe blogul meu ce are ca premiu o carte la alegere in valoare de maxim 50 de lei http://elkosta-books.blogspot.com/2012/04/concurs-de-paste.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare draguta cartea. ma bucur ca Alyson Noel a mai scris si ceva ce nu e fantasy :)

    P.S. Organizez un concurs pe blogul meu:http://inabookshelf.wordpress.com/2012/04/11/concurs-de-primavara/

    Poate vreti sa participati :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se pare draguta coperta :D As incerca sa citesc cartea.

    RăspundețiȘtergere